Czuczor Gergely Cserkészalapítvány

Adószám: 18034109-1-43

Cserkészcsapatunk és a működését támogató alapítvány non-profit civil szervezet.

Csapatunkat és alapítványunkat önkéntes adományozók támogatják és tartják fenn, vezetői önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végzik munkájukat. Csapatunk folyamatos működésének, őrseink önálló életének biztosítása, illetve a lent felsorolt célok megvalósítása érdekében kérjük Alapítványunk szíves támogatását.

Támogatni a következő módokon tudsz minket:

 • Közvetlenül, anyagilag. Alapítványunk bankszámlaszáma: 11100104-18034109-10000001 (CIB Bank) Kérünk, hogy közleményben jelezd, hogy "Adomány"-t utalsz. IBAN: HU10-1110-0104-1803-4109-1000-0001
  Bankkártyával itt tudsz támogatni minket: alapitvany.314czuczor.hu/adomanyozas

 • Adód 1%-val. Nagy segítség számunkra, ha rendelkezel adód 1%-ról és számunkra ajánlod fel. Ezt legkönyebben a NAV eSzJA oldalán teheted meg adóbevallási időszakban: https://eszja.nav.gov.hu. Adószámunk: 18034109-1-43
  H
  a elakadt a felajánlás folyamatában, vagy információra, segítségre lenne szüksége, akkor írjon nekünk a cspk@314czuczor.hu-címre!

 • Eszközökkel. Hálásan fogadunk a munkánkhoz használható eszköz felajánlásokat. Példák eszközökre amivel munkánkat segíteni tudod: szerszámok (táborozáshoz), megunt bútorok (pl. székek, asztalok a csapatotthonba), konyhai edények, faanyag, raklap, stb. Ezekkel mind sokat tusz segíteni nekünk, de keress minket akkor is, ha más, fel nem sorolt eszközödről gondolod úgy, hogy segítené munkánkat és te már nem tartasz rá igényt, vagy a csapat részére való beszerzésével támogatnál minket. Ebben a témában keresd a csapatparancsnokot.

 • Önkéntes munkával. Ha magadénak érzed ügyünket, egyetértesz alapelveinkkel és indíttatást érzel, hogy munkáddal támogasd csapatunkat, bátran keress minket, reményeink szerint találunk rá módot, hogy ilyen módon támogass minket.

 • Más felajánlással. Ha a fentiektől eltérő módon támogatnál minket céljaink megvalósításában, keress meg minket.

Támogatásodért cserébe egy dolgot biztosan ígérhetünk: a rendelkezésünkre bocsájtott forrásokkal a cserkészet szellemiségéban a csapatért és a ránk bízottakért fogunk dolgozni.

Átláthatóság: Jogos elvárás, hogy a kapott támogatásokat átlátható módon használjuk fel. Épp ezért - bár rendszeres és részletes közzétehető beszámolók elkészítésére a törvény által előirtakon felül nincs erőforrásunk - ha adományod felhasználását, vagy gazdálkodásunkat éríntő más kérdésed van, keresd az alapítványt a megadott elérhetőségein keresztül. A törvény által előírt beszámolóink elérhetőek a bíróság adatbázisában.


Az alapítvány a kitűzött cél megvalósításáért a csapat vezetésével együttműködve többek közt a következő tevékenységeket végzi:

 • Költségtérítés: Csapatunk vezetői munkájukat önkéntesen, ellenszolgáltatás nélkül végzik. Cserkészmunkájuk során felmerülő költségeiket (pl. őrsgyűlések eszközköltségei) az alapítvány lehetőségeihez mérten igyekszik megtéríteni.

 • Anyagi támogatás: A csapat által szervezett programok részvételi költségei bár jellemzően csak az adott programhoz kötődő legszükségesebb kiadásokat fedezik, vannak olyan cserkésztestvéreink, akiknek nehezen kigazdálkodhatóak ezek az összegek.
  Az alapítvány a programköltségvetések kiegészítése által a részvételi költségek csökkentését segíti, továbbá egyéni támogatási kérelmek alapján a kérelmező költségeinek részben vagy egészben való átvállalásával segíti elő, hogy
  anyagi okok senkit se akadályozhassanak meg a programainkon való részvételben.

 • Eszközök, felszerelés: A csapat munkájához sok különböző eszköz szükséges. Ezek közül sok kifejezetten drága (pl. sátrak, edények, szerszámok) és ezek beszerzése, karbantartása nagy kihívás. Az alapítvány támogatóin keresztül tudja ebben a csapatot segíteni.

A csapatunkat fenntartó alapítványt a
Felsőkrisztinavárosi Keresztelő Szent János Plébánia,
a XII. kerület Hegyvidéki önkormányzat és
a Nemzeti Együttműködési Alap támogatja.